”för att kunna gå framåt måste man emellanåt blicka bakåt”

1947 – grundade Uno Andersson företaget Ringarums Busstrafik

1967 – var det dags för första utlandsresan med buss, turen gick till Holland. Då var det Erik Dahlberg, lärare från Stockholm, som arrangerade resorna. Efter bara ytterligare några år hade reseverksamheten vuxit i omfattning så pass att mer personal krävdes för att sköta administrationen. I en barack ute på gården satt Ragnhild och Kerstin och bokade resor för glatta livet. De kommande årtiondena gick utvecklingen snabbt och Erik lämnade över reseproduktionen till reseledaren Lennart Stockblad. I mitten av 80-talet hade Ringarums som mest 12 bussar varav 8 helturistbussar och namnet Ringarums var väl etablerat i bussresevärlden. Logotypen med namnet Ringarums, så som vi vant oss att se den, kom till på lackeringsverkstan i Ulm där fabriken för Kässbohrer Setra har sitt säte. I samband med att en ny 38-sätes SETRA  S212H beställdes 1978 gjorde dom förslaget på logo vilken man därefter behållit. .

1997 inledde Ringarums samarbetet med Viking Buss i Linköping. Vilket har resulterat i välfyllda bussar och ett gott samarbete som vi ämnar fortsätta.

Idag är Ringarums en av Valdemarsvik Kommuns största arbetsgivare och består av flera företag; linjetrafiken med ca 35 bussar, värdshuset, macken och resebyrån med tillhörande 3 turistbussar. Sommaren 2016 (borde givetvis varit 2017 om vi ska hålla fast vid det heliga 7-talet…) lämnade ”Mr Ringarum” Sune Andersson rodret.  Stångå Buss, en av Ringarums största samarbetspartner inom kollektivtrafiken, tog över ägandet av hela koncernen.

Vi tackar Sune Andersson för alla de år han hängivet vårdat och levt med och för Ringarums.

Det är med glädje vi tillsammans med vår gamla resepartner Viking Buss presenterar inte bara ett välfyllt reseprogram för 2017 med såväl ”gamla godingar” som nya spännande destinationer utan även ett vinterprogram för 2017/2018 för långväga resor med flyg och buss ut i världen. Vår kompetenta och för många välbekanta personal Stefan Andersson och Marie W Pinto välkomnar er och tar emot bokningar precis som tidigare. Ny medarbetare och ansvarig på resebyrån är Åsa Fjordmark. Conny Fjordmark (f.d. Johansson) ett för många bekant ansikte sedan 20 år tillbaka som chaufför och fordonsansvarig på Ringarums är numera också delaktig i och ansvarig för Ringarums resor i egenskap av ägare.  Våra fantastiska chaufförer Pether Ståhl, Roffa Svensson och inte minst Uffe Rosenberg kör vidare….

Vi välkomnar gamla som nya resenärer att resa med oss, givetvis i samma ”ringarumsanda” som Sune präglat oss med i årtionden.

Välkomna ombord på nya spännande resor!