BOKA RESAN

Operaresa till kärlekens Verona - en oförglömlig upplevelse

Dag 1 Stockholm – Verona
Vi flyger med Lufthansa via München till Verona. När vi landat och fått ut vårt bagage står vår svensktalande lokalguide med buss och väntar på oss. Vi åker in till vårt fina Hotel Giberti ****, se  www.hotelgiberti.it  mitt i stan. Efter incheckning tar vår guide med oss på en promenad genom en av Italiens absolut vackraste och kulturella städer. Odödliggjord av Shakespeare genom den tragiska historien om Romeo & Julia. Verona grundades på romartiden, men hade sin absoluta storhetstid under La Scala familjen som styrde Verona 1260–1387.

Dag 2 Verona och Barberaren i Sevilla
Njut en stunds sovmorgon och frukost ute på hotellets trevliga innergård. Kanske lockar en promenad bort till gågatan Via Mazzini med alla sina eleganta mode- och sko butiker med det bästa av vad italiensk design kan erbjuda. Om inte så har Verona gott om historiska sevärdheter att erbjuda sina besökare.

Innan föreställningen början äter vi middag på Ristorante Il Cenacolo vilken ligger i ett gammalt palats mitt i den historiska stadskärnan endast ett stenkast från Arenan. Efter att ha avnjutit det Veronesiska köket promenerar vi bort till Arena di Verona en amfiteater byggd under det första århundradet efter Kristus. Denna en av de största i Europa drabbades år 1117 av ett jordskalv som förstörde hela den yttre väggen. Endast fyra valvbågar klarade sig, och dessa står fortfarande kvar och vittnar om byggnaden dignitet. Under sommarmånaderna kan en publik upp emot 20000 personer njuta av fantastiska opera- och balett föreställningar i denna nästan 2000 år gamla amfiteater. Ikväll är det vår tur!
1816 hade Berberaren i Sevilla premiär. Första kvällen blev ett fiasko men sedan kom framgångarna och operan är idag en av de mest spelade. Denna spirituella komedi av Pierre Beaumarchais med musik av Gioacchino Rossini visar med sant karnevalshumör hur ungdom och kärlek besegrar ålderdom och girighet.

Dag 3 Verona – Stockholm
Ljuva drömmar om Greve Almaviva och hans serenader utanför huset där hans livs kärlek Rosina bor kanske dröjer sig kvar sen natten… Verona kallas också för kärlekens stad men hur underbart det än är här så är det dags att framåt förmiddagen packa in väskan i transferbussen som kör oss tillbaka till flygplatsen. Framåt sen eftermiddag är vi tillbaka i Stockholm.

Flygtider
LH2415     Stockholm-München              kl.12:00-14:10
EN8210    München-Verona                     kl.15:00-16:00
EN8209   Verona-München                     kl.13:30-14:30
LH2418    München-Stockholm              kl.15:40-17:45