BOKA RESAN

Med Kiruna & Ishotellet i Jukkasjärvi

En fantastisk resa i vårt vackra land. Vi besöker välkända ishotellet i Jukkasjärvi, ser Kiruna som är under förflyttning och njuter av Jokkmokks marknad som är en tradition sedan 1605. Följ med och njut av Lappland i vinterskrud!

Dag 1. Hemorten – Kramfors
Avresa norrut under morgonen. Vi passerar Stockholm och Gävle på vår väg mot dagens mål Kramfors, där vi övernattar på hotell Kramm http://www.firsthotels.se/Vara-Hotell/Hotell-i-Sverige/kramfors/first-hotel-kramm/. Gemensam middag. (ca 680 km)

Dag 2. Kramfors – Luleå
Frukost. Resan går norrut över Höga Kusten bron Vi följer E4 till Umeå, där vi gör uppehåll för lunch. Framåt kvällen når vi Luleå, där vi bor och äter middag på Quality Hotel Luleå https://www.nordicchoicehotels.se/quality/quality-hotel-lulea/ (ca 460 km)

Dag 3. Luleå – Ishotellet Jukkasjärvi – Kiruna
Idag besöker vi Ishotellet i Jukkasjärvi. Sängar, stolar, bord, lampor, glas och allt du kan tänka dig och mer därtill är tillverkat i is! Vi får en rundtur på ”Icehotel” och äter lunch på en närbelägen restaurang. Under sen eftermiddag åker vi vidare till Kiruna. Övernattning och middag på hotell Arctic Eden http://www.hotelarcticeden.se/. (ca 350 km)

Dag 4. Kiruna – Jokkmokk – Arvidsjaur
Efter frukost går färden vidare söderut mot Jokkmokk och den härliga vintermarknaden. Från bodar, kälkar och pulkor säljs silver, knivblad och pälsverk. Eldar värmer, bröd gräddas, berättelser kastar sken från gamla tider. Efter en dag på marknaden fortsätter vi till Arvidsjaur och hotell Laponia http://www.hotell-laponia.se/. Gemensam middag. (ca 375 km)

Dag 5. Arvidsjaur – Sundsvall
Frukost och färd vidare söderut. Kaffe och lunchstopp under dagen. På kvällen kommer vi till Scandic Hotell i Sundsvall Gemensam middag. (ca 500 km)

Dag 6. Sundsvall – Hemorten
Frukost och avresa söderut. Vi passerar Gävle och Stockholm innan vi når våra hemorter framåt kvällen. Åter i Linköping ca 20.00. (ca 570 km)