BOKA RESAN

rom6okt,1

La Bella Italia

En underbar resa till ”la bella Italia, där vi upplever huvudstaden Rom som med sina oskattbara konstsamlingar, historiska minnesmärken och sitt myllrande folkliv blir vårt hem under fyra nätter. Vi börjar vistelsen med en rejäl stadsrundtur och sedan kommer vår reseledare ta med de som vill på intressanta upptäckter i staden.

Dag 1 Till Rom
Vi åker i vår anslutningsbuss till Landvetter för vidare färd mot Italiens huvudstad Rom. Väl framme möter transferbuss oss för resa genom Rom till vårt hotell.

Dag 2 Rom
Idag gör vi en rejäl stadsrundtur med buss i Rom. Rundturen tar ca 6 timmar och vi får se de viktigaste sevärdheterna såsom Colluseum, Fontana di Trevi och Phanteon på turen. På grund av väldigt hårt tryck i Peterskyran är det inte säkert vi gör den turen med vår lokalguide. Om den inte görs under stadsrundturen kan ni åka med vår reseledare dit senare

Dag 3-4 Rom
Följ med vår reseledare eller gör egna upptäckter av staden. Vi bor bra och man tar sig lätt runt i staden.

Dag 5 Rom – Landvetter

På förmiddagen checkar vi ut och beger oss med vår transferbuss till flygplatsen och flyger hemåt. Vi är åter på Landvetter på kvällen där vår buss möter för fortsatt färd till Östergötland.

VÅRA UTFLYKTER

Stadsrundtur – fortsättning. Vår reseledare fortsätter på stadsrundturen. Vi ser sådant vi missade under rundturen, tex Peterskyrkan om den inte var med pga tidsåtgången för det besöket. Utflykten med vår reseledare ingår, men dock ej ev entréer och tunnelbaneresor.

Phanteon & Forum Romanum. Vi besöker Phanteon och Forum Romanum. Därefter fortsätter vi ut och ser fler av stadens stora sevärdheter. Vem vet vi kanske också stannar till för ett glas vin eller en kaffe på reseledarens favorithak. Utflykten med vår reseledare ingår, men dock ej ev. entréer, tunnelbaneresor och förtäring.

VÅRT HOTELL

Smooth hotel Termini****, http://www.smoothhotelrometermini.com/

Nytt, mycket bra beläget hotell med gångavstånd till många sevärdheter som tex Villa Borghese. På hotellet serveras frukostbuffé med både varma och kalla rätter. Alla rum har platt TV, fritt Wi-Fi och säkerhetsfack.