BOKA RESAN

- för dig som vill se och upptäcka mer av 2018 års VM-stad

 

Denna så bedårande stad med all sin skönhet och fascinerande historia är juvelen i det ryska imperiets krona!  Följ med och bo 4* mitt inne i centrala St.Petersburg med boulevarden Nevskij Prospekt, stadens livliga huvudgata, bara ett par hundra meter från hotellet. Låt dig bländas av alla praktfulla palats och färgsprakande katedraler. Det moderna S:t Petersburg är en blomstrande metropol med fantastiska museer i världsklass, eleganta shoppinggallerior, mängder med restauranger, barer och kaféer. Vi provar såväl det ryska som det Georgiska köket under vår vistelse i St.Petersburg – en spännande smakresa!

 

Dag 1 Avresa från hemorten mot Stockholm och Wärtahamnen.
Avgång kl.17:30. Middagsbuffé ombord kl.20:00

Dag 2 Tallin-St.Petersburg med lunch i Narva
Ankomst Tallin kl.10:00. Efter frukost ombord kliver vi på bussen som tar oss till den ryska gränsen vid Narva där slaget som betraktas som en av den svenska militärhistoriens största segrar utkämpades 20 nov 1700. Vi äter lunch inne på fästningen innan det är dags för gränsövergångens procedurer. Väl över på ryska sidan fortsätter vi mot resans mål St. Petersburg och vårt centralt belägna Hotel Novotel Centre. Gemensam middag på hotellet. Ca 40 mil

Dag 3 St.Petersburg
Kl.09:00 startar vi en spännande stadsrundtur med vår svensktalande guide Ludmila. Hon visar oss runt bland stadens imponerande avenyer och många kanaler som korsas av broar med vackra gjutjärnsstaket. Alla kantade av vackra palats och katedraler. Besöker gör vi bl.a. den berömda Isakskatedralen. Vi gör uppehåll för gemensam lunch och avslutar framåt eftermiddagen vid hotellet. Gemensam middag på en av stadens restauranger under kvällen.

Dag 4 Tsarskoye Selo
Efter frukost åker vi ut till Tsarskoye Selo och besöker Katarina den Storas fantastiska sommarpalats. Vår guide Ludmila är med oss och visar runt i palatset. Vi äter gemensam lunch innan vi beger oss tillbaka in till St.Petersburg igen. Eftermiddagen och kvällen fri för egna övningar.

För dig som vill uppleva en rysk folkloreshow av mycket hög kvalitet finns möjlighet att anmäla sig för kvällstur till Nikolaevsky Palace. En gång byggt för Tsarens son används palatset idag för denna fantastiska Folklore där vi inte bara njuter av dans & musik i underbar miljö utan även rysk champagne, kaviar o annat gott tilltugg i pausen.
Pris pp inkl folkloreshow, fourchettes och middag: 1490:-

Dag 5  Vinterpalatset Eremitaget
Eremitaget ett av världens främsta konstmuseer är inrymt i sex historiska byggnader, varav den största är Vinterpalatset beläget vid floden Neva och har över 1 000 salar och rum. Ludmila tar oss med genom de magnifika salarna och förevisar en del av all konst som finns samlad här. Här finns bl.a. den största Rembrandtsamlingen i världen. Efter besöket blir det tid på egen hand. Kanske fortsätter ni i lyxens anda med ett besök på Fabergé-museet inte långt från vårt hotell. Eller så lockar stadens tjusiga gallerior till shopping.
Gemensam middag på restaurang.

Dag 6 St.Petersburg-Helsingfors
Tidig avfärd efter frukost. Vi följer Neva ut ur stan och vidare mot Karelska näset in i Finland, landområdet mellan sjön Ladoga och Finska viken. Vi passerar områdets viktigaste stad och den historiska Mannerheimlinjen där några av de hårdaste striderna under Vinterkriget utspelades. Vi stannar för lunch strax efter gränsen. Efter ca 40 mil når vi vackra Helsingfors. Färjan tillbaka till Stockholm lägger ut kl.17:00 och vi avnjuter Siljas All Inclusive-buffé, kanske avslutar ni kvällen o resan med en svängom i nattklubben?!

Dag 7 Ankomst Stockholm kl.09:30 och efter en god sjöfrukost sätter vi oss på bussen mot respektive hemort.

Vårt hotell
Novotel Centre St.Petersburg****
Den förstklassiga servicen och de fina faciliteterna som utmärker Accor Hotels väntar dig även på Novotel St Petersburg Centre Hotel. Bara någon minuts promenad och du befinner dig mitt på den livliga huvudgatan Nevsky Prospekt med butiker, restauranger och fantastiska palats. Hotellets interiör är modern och attraktiv. Rummen är har satellit-TV, minibar, trådlöst internet (gratis), minibar och luftkonditionering.
Rumsservice och reception dygnet runt, handikappanpassning, bagageförvaring, Wi-Fi i allmänna utrymmen.
Hotellet erbjuder olika faciliteter bland annat gym, massage och ångbastu. På restaurang Cote Jardin, som har en sommarterrass, serveras ryska rätter och Medelhavsmat. Cocktails serveras i loungebaren, och hembakade kakor finns i delikatessdisken La Brioche.Upptäck en vinnande blandning av professionell service och många olika faciliteter på Novotel St Petersburg Centre Hotel.

se www.novotel.com/gb/hotel-5679-novotel-saint-petersburg-centre/index.shtml