Julmarknad Neumünster 3 dagar

Neumünster är en stad med anor tillbaka till medeltiden, belägen några mil söder om Kiel. 1769 bildade man det stora torget "Grossflecken" där den årliga julmarknaden breder ut sig. Vi bor bara 5 minuters promenad bort från Grossfleckens julmarknad och dess stora skridskobana!!


Vi använder ett förnyelsebart drivmedel HVO som tillverkas av bland annat restprodukter från skogen.
I Sverige använder vi PREEM som bränsleleverantör, gå gärna in på deras hemsida och läs mer om produkten.
Utsläppen av CO2 är låga 7kg/pp på den här resan, betydligt lägre än tåget! Alla bussar vi använder oss av har högsta miljöklass Euro 6. (på grund av begränsad tillgång av HVO kan vi vid enstaka tillfällen tvingas att tanka diesel men vi har fortfarande väldigt låga CO2 utsläpp)
Två av fyra färjor som trafikerar Helsingborg-Helsingör är batteridrivna och de färjor som trafikerar Gedser-Rostock och Rödby-Puttgarden tillhör världens renaste.

Beräkningsätt
Vi har räknat på en genomsnittlig förbrukning av 2,5l/ mil HVO. Då vi åker olika färjor så har vi tagit ett snitt på de färjor vi använder.

Källor
Miljöfordon.se https://www.miljofordon.se/ekonomi/drivmedelskalkyl/ Forsea https://www.forsea.se/om-forsea/hallbarhet/
Scandlines https://www.scandlines.dk/om-scandlines/greenagenda
Preem https://www.preem.se/foretag/produkt-och-tjanster/Produktkatalog/produkter/kategori/hvo-diesel-100/

Dag 1 Hemorten - Neumünster
Färd söderut via Öresund och Fehmarn. Framåt sen eftermiddag/tidig kväll når vi vårt centralt belägna Neues Park Hotel ***  Gemensam middag på kvällen. Ca 60 mil

Dag 2 Neumünster
För den som önskar finns möjlighet att efter frukost följa med vår reseledare på en promenad och höra mer om textil- och läderindustrin som en gång var stor här i staden. 
Vi njuter självklart av alla dofter, goda drycker och tilltugg som finns att köpa bland stånden på marknaden.
Gemensam middag på kvällen
 

Dag 3 Neumünster - hemorten
Så var det dags för hemfärd men innan vi kör ombord på färjan ges möjlighet att fylla på husapoteken… Åter i respektive hemort framåt kvällningen. Lika många mil hem...

Vi bor på centralt belägna Neues Park Hotel ***, se https://www.neues-parkhotel.de

Modernt 3-stjärnigt hotell som ligger i hjärtat av Neumünster vid en lugn park, nära stadens populäraste shoppingområden och bara en kort promenad från Grossflecken torget där julmarknaden hålls

Fri Wi-Fi i alla utrymmen.

 

INGÅR
Bussresa, färjor, vägavgifter, logi i dubbelrum, 2 frukostar, 2 middagar samt reseledare.

TILLÄGG
Enkelrum 285:-

Avbokningsregler för buss
Se våra Resevillkor på https://vikingbuss.com//info  

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

Avresor