Bad Hofgastein Skidresa 9 D

Fantastisk skidåkning och spaupplevelser i charmiga Bad Hofgastein mitt i Gasteinerdalen. Följ med till ett av Österrikes mest älskade skidområden och bo på fina Alte Post!!

 

 

Gasteindalen är känt för sin fantastiska skidåkning men också sina varma källor vilket gör att man kan ha utomhuspoolerna uppvärmnda även på vintern. Dessutom är Bad Hofgastain en mycket trevlig och levande by med affärer restauranger etc.Vill man åka längdåkning finns det spår och man hyr skidor där spåren börjar.

Vi åker från Östergötland på fredag morgon färden går via färjorna Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden. I trakterna av Hannover tar vi en rast med möjlighet att göra sig klar för natten sen rullar vi på på snabba motorvägar och stannar bara för byta chaufför.Vi beräknas vara nere i Bad hofgastein och Hotel Alte Post på lördagsmorgonen där vi börjar med frukost. Efter det  är det bara på med skidkläder och ut i backen om man inte föredrar en lugn dag i byn eller spaanläggningen då vi har hela 7 skiddagar.  Varje dag serveras en välsmakande frukost och på kvällen äter vi 4-rättersmiddag. När man kommer hem från skidåkningen kan det vara skönt att besöka hotellets relax avdelning kanske simma några längder eller bara sitta och slappna av i bastu, ångbad eller bubbelpool. Vi bor centralt med affärer, barer och resturanger i närheten. Till den nybyggda liften tar det ca 10 min att gå men det går skidbuss som är gratis bara 1 minuts promenad från hotellet. 5 min promenad från hotellet ligger det fantastiska badhuset .På fredagen måste vi lämna rummen på förmiddagen men vi kan ställa vårt bagage i relaxen där det finns gott om utrymme att frächa till sig. När vi ätit middag så packar vi bussen och beger oss hemåt. Samma väg hem som på nervägen ach vi anländer till Östergötland lördag kväll. 

 

 

 

Här finner ni kända skidorter som Bad Gastein, Sportgastein, Dorfgastein samt Bad Hogastein. Liftkorten inkluderar samtliga skidområden i Gasteinerdalen samt ger tillgång till det omfattande Ski Amadé med över 76 mil pist sammantaget - så utbudet är stort!!

I Bad Hofgastein finns det varma källor vilket gör att man har kunnat bygga ett fantastiskt badhus/spaanläggning med flera bassänger inom och utomhus. Vi bor på hotell Alte Post ett traditionellt och mycket välskött hotell med massor av gemyt och god mat centralt beläget ca 10 min promenad från liften eller ta skidbussen som går precis utanför hotellet.

På hotellet finns en mysig spaanläggning med bastu, utomhus och bubbelpool. Vi åker från Östergötland på fredag förmiddag för att vara framme lördag morgon då vi börjar med frukost. Sen väntar 7 dagars härlig skidåkning. Sista dagen efter skidåkning avslutar vi med middag innan vi beger oss hemåt. Vi är hemma i Östergötland lördag kväll.

INGÅR: Bussresa, 6 övernattningar med del i tvåbäddsrum, 7 frukostar, 7 middagar.

Barnrabatter i 3:e och 4:e bädd

7-10 år 3250:-

11-13 år 2600:-

14-17 år 1625:-

Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com  / www.ringarums.se  

Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

 

Ett mycket trivsamt traditionellt gemytligt hotell. Hotellet är fyrstjärnigt och drivs av familjen Hainzer med Hildegard i spetsen och dom gör allt för att vi ska trivas. Riktig frukost med ägg och bacon osv. samt 4-rättersmeny på kvällarna. Hotellet ligger  i centrum av Bad HofGastein med många affärer barer och restauranger. På hotellet finns en relaxavdelning med utomhusbassäng (33 grader och öppen hela året ) bubbelpool, bastu, ångbad och solarium.  Den fantastiska simhallen ach spaanläggningen Alpentherme ligger bara 2 minuters promenad från hotellet.

Gasteinerområdet har 63 pister(250km) och 52 liftar och är ett mycket trevligt område med pister i varierad svårhetsgrad.

 

"Vårt" område Bad- Hofgastein är ihopbyggt med Badgastein och orten fick för ett par år sedan en ny ägglift med jättekapacitet.

 

Man tar sig till liften till fots ca 10 min promenad eller med gratis skidbuss som går 1 min promenad från hotellet.Via skidbuss kan man även ta sig till det mycket trevliga Dorfgastein eller till det högalpina Sportgastein.

 

 

 

 

Vi använder ett förnyelsebart drivmedel HVO som tillverkas av bland annat restprodukter från skogen. I Sverige använder vi PREEM som bränsleleverantör, gå gärna in på deras hemsida och läs mer om produkten.  Utsläppen av CO2 är låga 12kg/pp på den här resan, betydligt lägre än tåget! Alla bussar vi använder oss av har högsta miljöklass Euro6. (på grund av begränsad tillgång av HVO kan vi vid enstaka tillfällen tvingas att tanka diesel men vi har fortfarande väldigt låga CO2 utsläpp)  Två av fyra färjor som trafikerar Helsingborg-Helsingör är batteridrivna och de färjor som trafikerar Gedser-Rostock och Rödby-Puttgarden tillhör världens renaste.

 

Beräkningsätt:

 

Vi har räknat på en genomsnittlig förbrukning av 2,5l/ mil HVO.  Då vi åker olika färjor så har vi tagit ett snitt på de färjor vi använder.

 

Källor:

 

Miljöfordon.se https://www.miljofordon.se/ekonomi/drivmedelskalkyl/

Forsea    https://www.forsea.se/om-forsea/hallbarhet/

Scandlines https://www.scandlines.dk/om-scandlines/greenagenda
Preem https://www.preem.se/foretag/produkt-och-tjanster/Produktkatalog/produkter/kategori/hvo-diesel-100/

Avresor